FÅ BEDRE SELVTILLIT

God kveld 

Det er så mange jenter og gutter der ute som har så lav selvtillit. Jeg unner ingen å ha lav selvtillit fordi uansett hvor mye man tenker på det og uansett hvor mye man prøver å glemme den selvtilliten så før eller siden vil den dukke opp igjen! Med lav selvtillit så klarer du aldri å være den beste versjonen av deg selv, fordi alle vil være den beste versjonen av seg selv. Men hvordan skal man gjøre det når man ikke kan nyte livet sitt? 

Jeg har hatt lenge erfaring med folk og meg selv når det kommer til lav selvtillit, lav selvtillit fører ofte med seg veldig mye stress fordi man tenker hele tiden noe negativt om seg selv. Man er ekstra hard mot seg selv, jeg er ikke god nok, jeg er ikke talentfull nok, jeg er ikke smart nok, ikke pen og snill. Jeg unner ingen  jenter eller gutter at de skal stresse livet av seg for å være noen andre enn de selv. Fordi ja det er helt greit å være misfornøyd med seg selv og ja kanskje noen kg over der vekta egentlig skulle ha vært. Og at det er sånne små ting med seg selv hele veien, fordi man blir blind på kroppen og utseende sitt etter en viss periode. 

 

 

Mine erfaring fra å ha null selvtillit til å kanskje ha litt for mye selvtillit er: 

  • Hver gang når du står opp, skal du si 3 fine ting om deg selv i speilet. Fordi jo mer du sier en ting, til slutt begynner du å tro på det! Det er sånn hjernen din fungerer. Jeg vet mange gjør det, de sier til seg selv: Dette klarer jeg ikke, dette klarer jeg ikke, dette klarer jeg ikke. Så selvfølgelig klarer du det ikke. Men hvis du blir snillere mot deg selv, så blir hvertfall kroppen din snillere med deg. 
  • Rett å slett gi faen i hva folk mener eller sier, om du hører noe negativt! Se for deg at du kaster en ball, men den ballen skal du fylle av alt den negative du bærer på. Så når du har kastet den ballen vekk så har du kastet vekk alt det negative rundt deg. 
  • Kvitt deg med alt det negative, har du en negativ venn, ikke bruk tid på det fordi hvis man ser i det lange løpet så smitter det over på deg før eller siden.  
  • Det er veldig viktig uansett, kjør ditt løp og kun ditt løp. Drit i alle andres, uansett om du må gjøre det alene eller ikke. Det er hardt uansett, nesten enklere om man gjør det alene fordi det er ingen andre å tenke på. 
  • Du må jobbe hver dag med deg selv på dette her, men det funker eneste det tar tid. Men da må du spør deg selv? er du verdt den tiden som du kommer til å bruke på å bygge deg opp igjen?

 

Se for deg at du er en glassvase, den knuses fordi du har dårlig selvtillit så du faller ned i bakken. Glassvasen knuser men så kommer en venn med en hjelpende hånd og limer glass vasen sammen sånn at den blir en hel vase igjen. Du ser at den er ødelagt men den er i sin helhet igjen! Akkurat som et menneske når man opplever noe fælt, men hever man seg over det. Men man vil alltid ha et arr synlig eller ei. Men det vil alltid være noe spor fra det fallet i deg, Akkurat som vasen. alle kan se at den har blitt knust engang, men den overlevde akkurat som du. 

Husk alle har en historie, ingen der ute har ikke en eller annen bagasje på skuldrene sine, spør bare hvor åpne vedkommende er. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar